Ga naar de inhoud

Onze aanpak

In de praktijkvoering van Dokter Leefstijl ligt de focus op het behoud van een zo optimaal mogelijke gezondheid in plaats van behandeling van ziekten. Het accent ligt op het ‘gezond leven’ bevorderen en gezondheidsklachten tegengaan of verminderen.

Jij bent ons uitgangspunt

Kern van onze werkwijze:


Zonder oordeel

Aandachtig de tijd nemen om te luisteren

Geduld en acceptatie

Vertrouwen in jouw potentiële kracht

Het veranderen van leefstijl is lastig, omdat het om een gedragsverandering gaat en dat kost tijd en aandacht. Je weet wel wát er moet veranderen, maar toch lukt het niet. Coaching draait om bewustwording van patronen in je gedrag. Door jouw patronen te onderzoeken kun je manieren vinden om deze succesvol en duurzaam om te buigen. Hierbij ben jij het uitgangspunt, want iedereen is uniek. Door te luisteren naar jouw verhaal komen we samen tot de kern van jouw vraag. Jij kiest het eindpunt dat je wil bereiken, wij helpen je haalbare doelen te stellen en deze stap voor stap te bereiken. Hierbij geven we je indien nodig een zetje of sturen we bij. Ook kunnen wij je indien gewenst adviseren vanuit onze achtergrond in de reguliere geneeskunde.

“Na zware medische behandelingen had ik veel moeite om, zowel lichamelijk, emotioneel als energetisch, mijn balans te vinden. Het ging, eerlijk gezegd, niet van een leien dakje. Door coaching van Dokter Leefstijl kan ik weer meekomen. En de kwaliteit van mijn leven is vooruit gegaan. Ik geniet van mijn gezin en werk weer prettig.”

Anne-Marie Peters

“Ik ben meer dan tevreden over de begeleiding die ik kreeg nadat ik had besloten dat het anders moest. In mijn directe omgeving zag ik wat een ongezonde levensstijl kan doen met een persoon. De ontvangen coaching heb ik als zeer professioneel, maar ook laagdrempelig gevonden. Het feit dat ik werd gecoacht door een gepromoveerde arts gaf mij het gevoel dat de coach ook daadwerkelijk wist waarom de adviezen nodig waren. Ik kreeg de juiste handvaten waarmee ik goede besluiten kon maken. Vooral de uitleg van deze adviezen heb ik als een enorm pluspunt ervaren. Mocht je besluiten dat je het anders wil maar goede begeleiding nodig hebt, dan hoef je niet verder te zoeken. Ik kan Dokter Leefstijl van harte aanbevelen.”

Tjitze Noorderhaven